3 Temmuz 2021 Cumartesi

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Puan Durumu 2021 (LoL Şampiyonluk Ligi Nedir?)

Oyunmast ekibi olarak bu yazımızda da sizlerle birlikteyiz. LoL'ün en dikkat çeken liglerinden Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi'nde heyacan devam ediyor. Bizde sizlere bu yazımızda ligdeki puan durumunu online olarak vermeye çalışacağız.

Bu sezon LoL'ün dikkat çeken 3 takımı tabii ki de Galatasaray Espor, NASR ESPORTS ve GALAKTICOS'dur. Yine takipçiler tarafından dikkat çeken Beşiktaş ilk yedi maç sonunda 3 galibiyet 4 yenilgi elde etti. 1907 Fenerbahçe Espor ise 1 galibiyet 5 yenilgi ile alt sıralarda kaldı.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Puan Durumu 2021



Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Nedir?

Şampiyonluk Ligi ya da sponsorluk anlaşması gereği Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi, Türkiye'deki en üst seviye League of Legends eSpor ligi. Bir mevsimlik sezonda 10 takımın mücadele ettiği ligde, önce çift devreli lig usulü, daha sonra play-off sistemi uygulanmaktadır. Bir yılda diğer sporların aksine kış ve yaz olmak üzere iki sezon mücadele edilir. En üst 6 sırada bulunan takımlar play-offa yükselirken ligde 2019 yılında getirilen franchising sistemi uygulandığından küme düşme bulunmaz. Bu sistem gelmeden önce ligde 8 takım bulunmaktaydı ve küme düşme uygulanmaktaydı. Şu anda alt lig yerine Türkiye Akademi Ligi bulunur. Her takımın kendine ait akademi kadrosu vardır. Kış mevsiminde şampiyon olan takım, Mid Season Invitational turnuvasının ön eleme turuna gitmeye hak kazanırken, yaz mevsimi şampiyonu olan takım League of Legends Dünya Şampiyonası'nın ön eleme turlarına katılmaya hak kazanır. Kış ve yaz mevsimlerinin ikisi de dörder ay sürer. Normal sezonda 9 haftadan sonra, ilk 6 sırada kalan takımlardan 1. ve 2. olan direkt yarı finale giderken diğerleri çeyrek finalde birbirleriyle eşleşirler. Lig kurulduğu yıldan beri MSI ve Worlds'e sadece birer takım gönderme hakkına sahiptir. İlk sezonu 8 takımın katılımıyla 2013 yılında gerçekleşti. 2 gün süren turnuvada eleme usulü uygulandı ve Dark Passage ilk şampiyonluğunu ilan etti. 2013 yılında tamamen eleme usulü uygulanırken 2014 yılında normal sezondan sonra play-off maçlarının olduğu düzene geçildi ve bu sistem 2018'e kadar devam etti. 2019 yılında franchising sistemine geçilerek lig 10 takıma yükseldi ve küme düşme kaldırıldı.




EmoticonEmoticon