3 Temmuz 2021 Cumartesi

Valorant Bad Module Info Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

Özellikle son güncellemeden sonra gelen Bad_module_info çalışmayı durdurdu hatasıyla karşılaşan Valorant kullanıcıları için yazılmış yazımıza hoş geldiniz. Oyunmast ekibi olarak ilk Valorant yazımızla karşınızdayız. Lütfen bu yazıdan yararlanırsanız aşağıdaki yorum kısmından görüşlerinizi belirtmeyi unutmayınız. 



Bu hata sadece Valorant oyununda değil CS:GO, Zula gibi diğer oyunlarda da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Panik olmayın çözümü tabii ki de var.



1- Hataya yol açan uygulama için tam ekran optimizasyonu özelliğini devre dışı bırakmak.
Bunu yapmak için, EXE’yi veya uygulamanın kısayolunu sağ tıklayın. İçerik menüsünden ‘Özellikler‘i seçin. Uyumluluk sekmesine gidin ve ‘Tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak‘ seçeneğini işaretleyin. Uygula’ya tıklayın ve değişikliğin etkinleşmesi için sisteminizi yeniden başlatın. Bu işlem sonucunda artık o uygulama için Bad Module Info almamanız gerekmektedir. Birden fazla uygulama için bu hatayı alıyorsanız, her uygulama için ayrı ayrı ayar etkinleştirme işlemi yapmanız gerekecektir.

2- Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin
Bazı kullanıcılar için, özellikle de Nvidia GPU’ya sahip olanlar için, tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırakmak yeterli olmayabilir. Hatta tam ekran optimizasyonları sorunun sebebi bile olmayabilir. GPU sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin, değilse hemen güncelleyin. Ekran kartı güncellemeleri hem performans hem de uyumluluk açısından ciddi önem arz etmektedir.



Aygıt Yöneticisi’ni açın, GPU’nuza sağ tıklayın ve ‘Sürücüyü Güncelle‘yi seçin. Windows güncelleme yardımcısı her zaman en yeni sürücüleri bulamamaktadır. Bu yüzden GPU modeliniz için sürücü güncellemeleri için Nvidia veya AMD web sitelerini kontrol etmek daha iyi bir seçimdir. Ayrıca bilgisayarınızda ekran kartı üreticinizin sunmuş olduğu yardımcı yazılımlar varsa, güncelleme için bu yazılımları da kullanabilirsiniz. ( Nvidia Experiance vs. )

3- Uyumluluk Modunda Çalıştır
Sorun yaratan uygulama için EXE’i veya kısayolu sağ tıklayın ve içerik menüsünden Özellikler’i seçin. Uyumluluk sekmesine gidin ve ‘Bu programı uyumluluk modunda çalıştır’ seçeneğini etkinleştirin. Hem Windows 8 hem de Windows 7’yi denemeniz ve hangisinin sorunu çözdüğünü görmeniz gerekir.

Uyumluluk modu sorunu çözmezse, uygulamayı tam ekran optimizasyonları devre dışıyken uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyin.

4- Donanımı kontrol et
Donanımınızın kontrol edilmesi sorunun çözümüne yardımcı olabilir. Özellikle, GPU’nuzun hasar görüp görmediğini öğrenmeniz gerekebilir. Şayet donanımlarınızda bir sorun varsa önce donanımınızı çalışır hale getirmezseniz yukarıdaki çözümler çalışmayacaktır. Yukarıdaki işlemleri yaptığınız halde hala hata alıyorsanız özellikle GPU kartınız hasar görmüş olabilir.

Kullanıcılar, yukarıdaki çözümlerden biriyle Bad Module Info hatasını genellikle düzeltebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda hatanın çözüm işleminin tamamlanabilmesi için ilgili uygulamanın kaldırılıp tekrar düzeltilmesi gerekebilir.

Oyunmast ekibi olarak sizlere Bad_module_info çalışmayı durdurdu hatasının çözümünü anlatmaya çalıştık. Lütfen yardımcı olduysak veya olamadıysak aşağıdaki yorum kısmından belirtiniz. İyi oyunlar, glhf.



EmoticonEmoticon