1 Temmuz 2021 Perşembe

CS:GO haritalarında yerlerin infosu, harita açıklamaları, Dust2 info yerleri

Oyunmast ekibi olarak bu yazımızda sizlere CS:GO haritalarının infolarını anlatmaya çalışacağız. Bildiğiniz üzere bu oyunda en önemli şeylerden biri takım arkadaşlarıyla yardımlaşmak ve infolaşmaktır. Sizde oyununuzu geliştirip, daha iyi bir takım oyuncusu olmak istiyorsanız haritadaki yerlerin infolarını öğrenebilir ve arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz.

Dust 2 haritasının infoları, yerleri

Eski Dust 2 David Johnson tarafından geliştirilmiştir ve ilk defa 2001 yılında oyuncularla buluşmuştur. 2018 yılında Valve Corporation tarafından revize edilip rekabetçi havuzunda yerini almıştır. Dust 2 haritası Fas’ı tema almaktadır. Harita dengeli olarak bilinse de profesyonel turnuva istatistiklerine göre az da olsa Terrorist avantajlı olarak görünmektedir. Özellikle Türkiye’deki oyuncular tarafından en çok sevilen haritalardan birisidir.



Mirage haritasının infoları, yerleri

Mirage, ortadoğu şehir temalı bir haritadır. Michael ‘BubkeZ’ Hull tarafından 2004 yılında geliştirilmiştir. Başlarda haritanın ismi cpl_strike idi. CS:GO’nun çıkışı ile beraber harita revize edilip Mirage ismini aldı. Haritada Counter-Terrorist oynamak avantajlı olduğu düşünülse de,  profesyonel turnuvalarda her iki tarafın kazandığı el sayısının neredeyse eşit olduğu görülüyor.



Cache haritasının infoları, yerleri

Cache, 2012 yılında Sal ‘Volcano’ Garozzo tarafından geliştirilmiştir ve 2013 yılında FMPONE tarafından revize edilip rekabetçi havuzunda yerini almıştır. Cache haritası Ukrayna, Pripyat şehrindeki Çernobil Enerji Santralini tema almaktadır. Harita Counter-Terrorist avantajlı olarak görünse de profesyonel turnuvalardaki istatistikler haritanın dengeli olduğu göstermektedir.


Inferno haritasının infoları, yerleri

Inferno, eskiden Bask bölgesi konulu bir haritaydı ve Chris ‘Barney’ Auty tarafından 1999 yılında geliştirilmişti. Revize edildikten sonra yerini İtalya’ya bıraktı. Çıkışından bu yana fazlaca değişim görse de, en çok 2016 yılında değiştirilip günümüzdeki halini almıştır. Haritada Counter-Terrorist avantajlıdır ve profesyonel turnuvalarda birçok mucizeye ev sahipliği yapmıştır.


Cobblestone haritasının infoları, yerleri



Nuke haritasının infoları, yerleri

Eski Nuke haritası Jo Bieg tarafından 1999 yılında geliştirilmişti ve Almanya’nın bir bölgesini tema alıyordu, harita 2016 yılında Valve tarafından satın alınıp revize edilerek Amerika’nın bilinmeyen bir Nükleer santralini tema edindi. Harita Counter-Terrorist avantajlıdır ve profesyonel turnuvalarda Terrorist oynayışı çok zor olduğu için oyuncular tarafından pek tercih edilmemektedir.


Office haritasının infoları, yerleri


Overpass haritasının infoları, yerleri

Overpass haritası Almanya, Berlin şehrini tema almaktadır ve Valve Corporation tarafından geliştirilmiştir. Harita Counter-Terrorist avantajlıdır ancak çok fazla taktiksel oynanabilen ve beklenmedik olaylara sebep olabilen bir haritadır. Profesyonel turnuvalarda istatistikler CT tarafının biraz daha baskın olduğunu göstermektedir. Haritayı mutlaka oynamanızı tavsiye ederiz çünkü oyuncuyu geliştiren ve sınırlarını zorlayan bir haritadır.


Train haritasının infoları, yerleri

Eski Train haritası Doğu Avrupa’da bir tren istasyonunu konu almaktadır ve 2009 yılında Christopher Mair tarafından geliştirilmiştir. 2014 yılında revize edilerek rekabetçi havuzunda yerini almıştır. Harita ağır Counter-Terrorist avantajlı olarak gözükse de profesyonel turnuvalardaki istatistiklerle dengeli olduğu kanaatine varılmıştır. Oyuncular tarafından pek tercih edilmemektedir çünkü çok bilgi gerektiren bir haritadır.






EmoticonEmoticon