4 Haziran 2020 Perşembe

RPG Türünde En İyi Oyunlar Hangileri? 2020 Yılında Oynanacak En İyi RPG Türü Oyunlar

Oyunmast sitesinden herkese merhaba arkadaşlar. Bilgisayar oyunları denince aklına RPG gelen bir çok kesim vardır bunu herkes biliyor. Oynayacak güzel RPG oyunları mı arıyorsunuz işte bu yazı tam size göre.

Yazıya geçmeden önce sizin için Türkçe dil desteği olan ve çokta pahalı olmayan oyunları derlemeye çalıştığımızı söylemek istiyorum. 



RPG'de nedir diyenler olabilir. Şöyle söyleyelim RPG bir tür rol yapma oyunudur. Yani oyuncuların kurgusal bir sahnede farklı karakterlerin rollerini üstlendikleri oyunların genel bir ailesidir. Oyuncular, belirli kurallar çerçevesinde oluşturulan karakterleri yöneterek bir hikâyenin parçası olurlar. 

İşte 2020 yılında oynayabileceğiniz güzel RPG oyunları

1. The Witcher Serisi


Rpg denince akla ilk gelen The Witcher olmayabilir ama yeni başlayacaksanız ve hikaye türü oyunları seviyorsanız size RPG ve hikayenin en iyi birleştiği The Witcher serisini söyleyebilirim.

İlk oyunda Türkçe dil desteği olmamasına rağmen ikinci ve üçüncü oyunda Türkçe dil desteği ve çok daha iyi grafikler ile The Witcher serisini baştan sona kadar oynamak sizin için hem çok büyük bir haz, hem harika bir hikaye sunumu, hem de çok iyi bir RPG deneyimi yaşatacaktır.

Serinin üç oyununa indirimleri yakalarsanız 30 liradan az bir fiyatta sahip olabilirsiniz. Ama indirimleri takip etmek burada çok önemli.

2. World of Warcraft


AçıklamaWorld of Warcraft, Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir MMORPG, yani devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunudur. İlk olarak 1994 yılında çıkarılan Warcraft:Orcs & Humans oyunu ile tanıtılan Warcraft serisinin 4. oyunudur, ancak bu oyundan önceki oyunlar gerçek zamanlı strateji türündedir.

Hem hikaye olsun hem de çok oyunculu olsun istiyorsanız World of Warcraft tam size göre bir oyundur. Blizzard Entertainment en başarılı oyunu olan World of Warcraft içine girip saatlerce çıkamayacağınız harika bir dünya vaat ediyor.

3. Mount & Blade: Warband


Ardı arkası kesilmeyen savaşlar tarafından parçalanmış bir diyarda, tecrübeli askerlerden oluşan ordunuzu toplayıp mücadeleye girme zamanı geldi. Adamlarınızı savaşa sokun, topraklarınızı genişletin ve Kalradya Tahtı için düşmanlarınıza meydan okuyun!

Mount & Blade serisinin ilk oyununu özellikle Türkler çok sever. Neden ilk oyun diye soracak olursanız da tabi ki fiyatından geçiyor. Eğer bütçeniz iyiyse Mount & Blade II: Bannerlord oyununu da satın alıp gönül rahatlığıyla oynayabiliriz. 

RPG türünde belki de gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olan Mount & Blade: Warband hem ucuz fiyatıyla, hem Türkçe dil desteğiyle, hem çevrimiçi oyun sunumuyla sizi çok rahat kendine bağımlı yapabilir.

4. Star Wars: Knights of the Old Republic


Bu oyunu buraya dahil etmeliyim bilmiyorum ama kesinlikle oynanması gereken bir RPG oyunu diyebilirim. Oynayanların yüzde 90'ından fazlası oyundan memnun kalmış fakat bu listeye eklemekte kararsız olmamın nedeni Türkçe dil desteğinin olmaması. Ona rağmen Star Wars oyunları arasında hem fiyatıyla hem de hikayesiyle fark yaratan bir oyun olduğu için İngilizce'niz iyiyse kesinlikle deneyebilirsiniz. 

5. ARK: Survival Evolved


Çıplak bir şekilde ARK adında esrarengiz bir adanın kıyılarında donan ve açlıktan ölmek üzere olan bir adam veya kadın olarak hayatta kalmak için avlanmalı, malzemeler yapmalı, yiyecek ürünler yetiştirmeli ve barınaklar inşa etmelisiniz.

Harika bir hayatta kalma oyunu olan ARK: Survival Evolved'in indirimlerini takip edip denk gelebilirseniz bu kategoride oynayabileceğiniz ve hazzı size yaşatacak olan en iyi oyunlardan olacağını göreceksiniz.


Evet arkadaşlar RPG Türünde iyi oyunlar oynamak istiyorsanız bu oyunları gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca bu listeye dahil etmediğim (dil, fiyat gibi seçeneklerden dolayı) bazı oyunların isimlerini de buraya yazıyorum. Yine RPG türünde rahatlıkla oynayabileceğiniz güzel oyunlardır.

Diğer güzel RPG türündeki oyunlar: Terraria, The Elder Scrolls, Monster Hunter: World, Stardew Valley, Fallout 4

Bu listede görmek istediğiniz veya sevdiğiniz bir oyunu yorumlar kısmından bize söyleyebilirsiniz. Yorum yapmaktan çekinmeyin. Konuşalım, anlaşalım ve oyun paylaşalım...



EmoticonEmoticon