7 Haziran 2020 Pazar

CS: GO VAC Hatası 2020 Çözüm Yolu (Vac Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Hatası)

Cs: Go oynayan herkesin başına mutlaka bir kere gelmiş olan, özellikle rekabetçi maçlara girmeden önce gelen bu gıcık edici VAC hatasının çözüm yolu aslında oldukça basittir.

Bu hatayı aldığınızda endişelenmeyin, büyük ihtimalle vac ban yemediniz ve oyun bilgisayarınızda olan bir hata yüzünden sizi rekabetçi serverlara sokmak istemiyor. Aslında bu vac hatası daha çok oyuna gelen güncellemelerden sonra ortaya çıkıyor. 

Çünkü bildiğimiz üzere Valve bir güncelleme yayınlayınca o güncellemenin ardından 5 tane daha güncelleme yayınlamazsa oyun bir türlü eksiklerini kapatamıyor.

Unutma bu hata bilgisayarının saati güncel değilse karşına çıkabilir. O yüzden önce saatini kontrol edip doğruysa diğer çözüm yollarına giriş.

Gelelim bu hatanın çözüm yollarına.



1. Steam'den Çıkış Yap ve Tekrar Gir

Evet kulağa çok basit gelebilir ama bu yöntem bile bu hatayı almanızı engelleyebilir. Hemen Steam'i sağ tıklayıp çıkış yapın ve yönetici olarak çalıştırın.(Programın tam olarak kapandığından emin olun)

Eğer hata geçmezse 2. yolu deneyiniz.

Ayrıca Bakabilirsiniz: Cs: Go'da +Graph Menüsünü Küçültme

2. Oyun Dosyalarını Doğrulayarak Vac Hatasını Giderme

Steam arayüzünden kütüphaneye gelin. Cs: Go oyununa sağ tıklayıp Özellikler diyin. Açılan pencerede Yerel Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğine tıklayın. Bir süre bekleyip dosyaları doğruladıktan sonra tekrar oyuna girin. (Büyük İhtimalle Bu Yöntem Sizi Kurtaracak Olan Yöntemdir)

3. Steam'in Kabul Etmediği Programlar Varsa Devre Dışı Bırakın

Steam kendi bünyesinde online serverlera girmenizi engelleyen programlar barındırır. Eğer Steam bunları bilgisayarınızda tespit ederse sizin o programlar açıkken oyunlara girmenizi engelleyecektir. Gelelim programların isimlerine

CCleaner
Cheat Engine
IObit Start Menu 8
Powershell
Sandboxie
Process Hacker
DLL Injectors
Hypervisors
Steam Idlers

Evet arkadaşlar bu yazımızda bu kadardı. Cs: Go Vac Hatası'nı bu yollarla mutlaka çözmüş olacaksanız. Eğer Vac Hatası bu yollarla geçmediyse bize yorumlarda belirtin ve bizde yardımcı olmaya çalışalım. Fakat dediğimiz gibi önce 2. yolu deneyin ve Vac Hatası'nın gitmiş olduğunu kendiniz deneyimleyin.



EmoticonEmoticon